کد خبر :345065
چرا هوس غذاهای شور می‌کنیم؟
مصرف غذاهای شور معمولا حس رضایت‌بخشی را در فرد ایجاد می‌کنند.

به گزارش خبرنگار علم و فناوری جهانی پرس-هانیه حیدری؛ نمک باعث تقویت طعم خوراکی‌ها می‌شود و اغلب غذاهای فرآوری شده حاوی مقادیر بالایی از نمک هستند. مصرف غذاهای فرآوری شده حسی رضایت‌بخش به وجود می‌آورد و غذاهای شور اغلب فرآوری شده هستند. خوراکی‌های فرآوری شده علاوه بر نمک شامل مواد اولیه دیگری از جمله کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها می‌شوند و مصرف این ترکیبات باعث ایجاد حس رضایت در فرد می‌شود.
نمک در دوزهای کوچک به عنوان تقویت‌کننده طعم عمل می‌کند، تلخی را کاهش و شرینی را افزایش می‌دهد. سدیم موجود در نمک خوراکی با فرمول کلرید سدیم وظایف اساسی را در بدن انسان برعهده دارد با این حال بدن ما همواره در حال دفع این ماده است بنابراین نمک باید در مقدار کم در غذا مصرف شود.
محققان همواره به دنبال راهی برای کاهش مصرف نمک بوده‌اند و در حال کار روی طراحی پروتئین‌هایی هستند که مزه شوری بدهند یا مزه نمکی را تقویت کنند. این تحقیقات در مراحل اولیه قرار دارد؛ باوجود این که برخی از جوانه‌های چشایی زبان برای حس کردن یون‌های سدیم طراحی شده‌اند اما مکانیسم دقیق این عملکرد هنوز مشخص نیست.