صفحه اصلی
جستجو پیشرفته
لطفا منتظر بمانید...
سازمانها و نهادها
گروه های خبری
اقتصادی
مدیریت شهری
فرهنگ و هنر
اجتماعی
محله خبر
اختصاصی جهانی پرس
تولید، اکران و پخش

استقبال بی نظیر از هنر صنایع دستی هنرمندان تربت حیدریه

این روزها پارک لاله میهمان هنرمندان شهرستان تربت حیدریه و دیگر شهرهاست که با برپایی غرفه هایی هنر دست خود را به نمایش گذاشتند. در این نمایشگاه که از ۱۰ تا ۱۸ آبان برگزار است خراط و نمد مال، فرت باف و تراشکار حضور دارند و بهترین محصولاتشان را ارائه می دهند و پیشنهاد می شود که این فرصت و خرید آسان از این هنرمندان را از دست ندهند…...

به گزارش جهانی پرس، این روزها پارک لاله میهمان هنرمندان شهرستان تربت حیدریه و دیگر شهرهاست که با برپایی غرفه هایی هنر دست خود را به نمایش گذاشتند. در این نمایشگاه که از 10 تا 18 آبان برگزار است خراط  و نمد مال، فرت باف و تراشکار حضور دارند و بهترین محصولاتشان را ارائه می دهند و پیشنهاد می شود که این فرصت و خرید آسان از این هنرمندان را از دست ندهند. البته در این راه مژده اولاپور خیر نیکوکاری که به عنوان خیر برتر در چهارمین همایش قرض نیکو تقدیر شد هم حضور دارد. وی در تلاش است تا اگر مشکلاتی پیش روی این هنرمندان دراین مدت هشت روزه در نمایشگاه بوجود آمد برطرف کند.

 به این بهانه و با هدایت ایشان با مسئولین این غرفه ها به گفتگو نشسته و گزارشی تهیه کردیم که با هم میخوانیم:

 

فرت بافی را به خارج از کشور بکشانیم

یک کارآفرین تربت‌ حیدریه ای باتلاش و پشتکار ویژه توانسته است برای حدود 20نفر اشتغال ایجاد و محصولات خود را فقط در داخل کشور به فروش برساند. او معتقد است اگر حمایت هایی شود که بتوان در نمایشگاه های خارجی هم شرکت کنند این هنر فرت بافی را می تواند صادر کند و افراد علاقمند به این هنر را آشنا کند.

خانم مهدوی در گفتگو با خبرنگار صدای خاک می گوید: کارم فرت بافی است با 20 نفر که در داخل منزل خود کار می کنند مرتبط هستیم و یک فروشگاه صنایع دستی در شهر تربت حیدریه داریم که البته در نمایشگاه شهرهای مختلف شرکت می کنیم.
وی با بیان اینکه فروشگاه ما توریستی است ادامه داد: ما برای خرید نخ مشکلات داریم به دلیل اینکه اگر بتوانیم نخ را با قیمت مناسب بگیریم کار راحت تر خواهد بود. چون نخ ها دست به دست می شود قیمت ها بالاتر می رود .

مهدوی درخصوص حمایت از این شغل گفت: گاهی نمایشگاه محصولات صنایع دستی بزنند خوب است البته میراث فرهنگی و اداره شهرداری محصولاتمان را برای برنامه ها و میهمانانشان خرید می کنند

مهدوی به درخواست خود از مسئولان اشاره کرد و افزود: تا نتوانیم محصولمان را معرفی کنیم و وارد کشور خارجی نشویم چطور می‌توان سلیقه مشتری را به دست آورد. الان تهران آمدم سلیقه تهرانی‌ها دستم آمده است. رفتن به خارج هم هزینه دارد اگر حمایت شود چون صادرات نداریم می توانیم سلیقه مشتری به دست می آید اما بعد که به خارج بروی با دست پر میتوان رفت.
مشکلات بسته بندی مانع از دید مشتری ها به محصولات با کیفیت ایرانی

سلیمان پور کارمند شهرداری و باغدار است. او به همراه علیرضا روحانی که هر دو از کارمندان شهرداری تربت حیدریه هستند آمدند تهران تا در نمایشگاهی که در پارک لاله برپا شده محصولاتشان که زعفران و پسته است را به معرض فروش و نمایش بگذارند با آنها به گفتگو نشستیم که میخوانید:
سلیمان پور دراین خصوص اظهار کرد: این محصولات از باغ خودمان است که بیشتر به مغازه دارها می‌فروشیم.
وی درخصوص مشکلات کشاورزان تربت حیدریه گفت: آب یکی از مشکلاتمان هست الان زعفران ممتاز در بازار۱۰۰میلیون تومان شده است. قبلاً شاید ۷ تا ۱۰میلیون برای کشاورز صرف اقتصادی داشت اما الان شرایط بهتر شده است بخصوص بحث صادرات آن تقویت شده که این باعث شده بهتر شود.
روحانی هم در ادامه اظهار کرد: بسته بندی این محصولاتی که داریم ضعیف است ومتاسفانه صادر میشود و صادر کننده‌ها آن را می‌خرند خام فروشی می‌شود. بسته‌بندی نشده بصورت فله به اسپانیا می رود و با برند خودشان آن را می زنند.
وی افزود: بسته‌بندی خیلی ضعیف است به طوری که میراث فرهنگی میگوید یکی از مشکلاتشان بسته‌بندی صنایع دستی است.
روحانی ادامه داد: ما برند خاصی نداریم قیمت‌ها را بر اساس بازار که هست میگذ‌اریم. قیمت مغازه دار بیشتر است چند تا دلال دارد ولی ما مستقیم با قیمت پایین‌تر و با کیفیت بالاتر به فروش می رسانیم البته پسته‌ها هم همینطور است.

 


حمایت میراث فرهنگی با اسکان و غرفه رایگان به هنرمندان تربت حیدریه

فاطمه یاوری مربی تراشکاری روی سنگ است است. اوراهبر شغلی کمیته امداد هم هست. این کارآفرین هم در نمایشگاه حضور دارد، او درباره هنر خود گفت: کارگاه 10 نفره را آموزش دادم که مشغول به کار شدند.
وی با بیان اینکه متاسفانه مغازه زدیم اما استقبال نشد افزود: حضور در نمایشگاه ها بهتر به فروش آثارمان تاثیر می گذارد. بنده در نمایشگاه های مختلف در سراسر کشور چه محلی، چه طلا و جواهر و چه بین المللی شرکت کردم .
یاوری با اشاره به اینکه آزاد کار می کنیم گفت: مگر اینکه نمایشگاه صنایع دستی برگزار شود که در آن با کمک میراث فرهنگی با دادن اسکان و غرفه رایگان بتوان شرکت کرد چرا که 90 درصد هزینه ها را خود متحمل می شویم و این هزینه موجب می شود کمتر آثارمان به فروش درآید. و درخواستم اینه که میراث فرهنگی در این زمینه هم کمک کنند.
وی با بیان اینکه یک ماه زمان میخواهد تا تراشکاری را آموزش دهیم بیان کرد: این کار زمان بر هست و کار یک روزه نیست و البته کار اسپورت است یعنی مردانه یا زنانه نیست.

 

درمان بیماری های کمر، پا و برطرف کننده بوی بد پا با نمد
سید محمد حیدری هنرمند تربت حیدریه ای که به همراه همسرش ناهید موذن کارآفرینی انجام داده اند بیش از 400 نفر از افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد و خانم های سرپرست خانوار و یا زنانی که در بند زندان هستند؛ را مشغول به کار کرده است. او اکنون در غرفه هایی از نمایشگاهی که در پارک لاله دایر است، نمدهایی که به صورت دانش بنیان تولید می کند را وارد واحد علم و فناوری کرده است. با او به گفتگو نشستیم که با هم میخوانید:

همسرتان را در غرفه نمی بینم او هم کار نمد می کند؟
بله به همراه ایشان که یک زوج هنری هستیم ما از ایران به عنوان نماینده جهانی نمد در یونسکو هستیم. همسرم در شهرستان تربت حیدریه به دلیل جلساتی که برای صادارت به کشورهای امارات و حوزه خلیج فارس داشتیم در تربت حیدریه ماند تا جلسات را برگزار کند.


در مورد محصولاتتان که وارد حوزه تولید شده بگویید؟
ما اولین تولید کننده نمد در کشور هستیم که به لطف خدا وارد کار علمی فناوری شدیم و کار را به سمت دانش بنیان بردیم. الان به عنوان واحد فناوری شروع کردیم. این افتخارات شامل تربت حیدریه شده است.

چندین نفر برای شما کار می کنند؟
الان در حال حاضر گروه۱۰ نفره از تیم مدیریت، طراح هستند. به بیش از ۳۰۰ الی۴۰۰ نفر خانم‌های سرپرست خانوار، خانم‌های روستایی، نیروهای تحت پوشش کمیته امداد، تحت پوشش بهزیستی و حتی داخل زندان در بند زنان آموزش دادیم و مشغول به کار شدند الان به صورت کار در خانه مشغول به کارند. فقط در داخل تربت حیدریه این تعداد افراد هستند به شهرهای دیگر مثل یزد و کاشان رفتیم بخصوص دانش بنیان شده راحت تر می توان در شهرهای دیگر آموزش داد.
آیا تاکنون از شما حمایتی شده است؟

هیچ حمایتی از ما نشده است البته درگیر وعده‌های الکی مسئولین شدیم. در برنامه میدون تنها کاری که بود رفتیم و من باید یک میلیارد و هفتصد میلیون اعتبار برمی‌داشتم که ۷۰۰ میلیونش که ضمانت دولت بود ندادند این مسئله اعتبار نیست و نخواهد آمد ولی از طرف روزنامه و تلویزیون اعلام شد اما ندادند. این باعث شد که ۴۰۰ میلیون ضرر کردیم و خانه ام را به خاطر این جریان از دست داده و به بانک واگذار کردم.
مددجویان تحت پوشش کمیته امداد را به عنوان نیرو قرار دادیم که کمیته امداد وام به این مددجویان داد که مشغول شوند و این افراد ۹۰ درصد وام را نیاوردند به همین دلیل منزلمان برای این مسئله از دست دادیم.

آیا شما هنر نمدمالی یا همان نمدبافی را همچنان پایدار نگه میدارید؟

در تربت حیدریه کوچه نمدمال و خیابان نمدمال داریم الان می‌خواهند آدرس بدهند میگویند برو بازار نمد مال‌ها ، نمیگویند برو بازار مسجد جامع، میگویند بازار نمد مال‌ها با اینکه یک نمدمال هم ندارد. حتی فرش هم آنجا پیدا نمی شود؛ ولی آنجا معروف به بازار نمدمال‌ها است. اسم آن مانده و ما مثل کوچه نمد مال‌ها فقط اسمش را داریم اما ما چکار کردیم از همه موارد، معضلات را شناسایی کردیم یکی بوی بسیار بد فرش بود که توانستیم موی داخل فرش را بگیریم و بعد از آن به سمت اینکه نیازها چه هست رفتیم. دیدیم میشود کوسن مبل درست کرد. دستگاهی برای نمدمالی طراحی کردم دستی که آن پروسه ورز دادن را انجام دهد و دیگر نیاز نداشته باشیم که خیلی زور بزنیم ولی باز گیر اولیه باید با دست باشد و زیبایی و قشنگی و انرژی و برکتش با همین دست است که داخل کار همین نمد می آید. کفش و دمپایی و همه چیز با نمد است نمدایی که ما داریم می‌زنیم برای دردهای پا، ورم پا، میخچه، خار پاشنه، درد زانو و دیسک کمر عالی است. یه خوبی که دارد در زمستان گرم و در تابستان خنک است. نمدی که اصل است باید به نسبت و دمای بدن درونش تغییر ایجاد شود. شما اگر بدنتان طبعتان گرم یا سرد باشد این گرم می‌کند. این نمد خود به تنهایی یک دنیا ارزش دارد همین که بوی بد پا و عرق پا را می‌گیرد همین که خار پاشنه را خوب می‌کند خودش دنیا می‌ارزد .
کارآفرینی یک خراط برای کارتون خواب ها و معتادین متجاهر
علی اسپلانی هنرمند خراطی که با یک اتفاق تلخ در کارش، که ابتدا حسابداری بود جدا و به کار خراطی روی آورد. این جوان پرتلاش و کوشا از سال 97 استارت کار خراطی را زد و در سال 98 رتبه دوم جهانی را در سازمان مسابقات جهانی یونسکو ازبکستان را کسب کرد. با این جوان رعنا هم گفتگویی کردیم که میخوانید:

این محصولات را حرفه ای می بینم چند سال است که فعالیت می کنید؟
شاید بتوان گفت به 6 سال هم نرسیده اما شروع کارم به دلیل علایق شخصی از سال 97 بود یعنی روزی که سفارش دستگاه خراطی را دادم و آن به دستم رسید حتی بلد نبودم که چطوری دستگاه را روشن کنم. به هیچ وجه پس زمینه‌ای از آن نداشتم و آموزشی ندیده بودم و کار هم نکرده بودم و با یک فکر و ایده وارد این کار شدم؛ با سفارش دستگاه خراطی به قیمت ۲۵ میلیون تومان آن هم به صورت قسطی و قرض از آشنایان، کارم را در گوشه حیاط خانه پدری راه اندازی کردم. 6 ماه بعد از استارت کارم اولین نمایشگاهم در ایران مال تهران برگزار شد. البته نمایشگاه گروهی گردشگری بود که از طرف سازمان میراث فرهنگی حضور یافتم و آنقدر در آن نمایشگاه فروشم خوب بود که در روز آخر؛ مردم آنچنان ازدحام داشتند که حتی کارهای شکسته ام را هم میخریدند. اما امروزه به دلیل معیشت و سخت بودن شرایط جامعه، فروش ضعیف‌تر است اما همچنان کار ما رونق خودش را دارد.

در چند نمایشگاه تاکنون شرکت داشتید؟
به دلیل اینکه رتبه دوم جهانی در مسابقات جهانی یونسکو در ازبکستان را کسب کردم تاکنون به نمایندگی از همه صنعت چوب ایران سابقه 17 نمایشگاه خارج از کشور را داشتم.


چه کارهایی در این محصولات می بینیم؟
منبت لای چینی گره چینی


تاکنون چه کسانی را در کار نگهداشتید؟
 اشتغال افراد آسیب دیده اجتماعی، بچه‌های ۱۶ (کارتون خواب‌ها و معتادین متجاهر) در حقیقت ما این افراد را دوباره در کار استفاده می‌کنیم با قانون کار و اشتغالزایی در اصل کارآفرینی است. در یک برهه زمان ۶۰ نفر بودند اما الان دوباره چون در فضای کاری استپ کردم کلاً ۲۰نفرهستیم.
 
فروشتان چطور است؟

فروش محصولاتمان در خراسان رضوی شهرستان تربت حیدریه به صورت تامین کننده گالری‌ها است. محصولات ما به خارج از کشور هم صادر شد و این روند تا جایی پیش رفت در کشور‌های فرانسه، ایتالیا و  آلمان هم سفارش داشتیم چرا که در اروپا و آسیای شرقی، استرالیا و آمریکا مشتری از صنایع دستی معمولاً افراد رده سنی بالای ۵۰ سال هستند.


آیا حمایتی هم میشوید؟

تنها حمایت ما سازمان میراث فرهنگی هست که مربوط به سازمان میراث فرهنگی خود استان خراسان رضوی است .

شناسنامه


کدخبر: ۳۶۷۳۶۱
تاریخ: ۱۴۰۳/۸/۱۲     ساعت: ۱۴ : ۱۳
امتیاز به این خبر:
  • 1
سرویس: اختصاصی جهانی پرس       زیرسرویس: اختصاصی جهانی پرس
انتشار:
تماس با ما


نام :*
ایمیل:
متن پیام :*
ارسال
نظرات


استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
  • ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ آذر
  • ٩ جمادي الثانيه ١٤٤٦
  • Dec 11 2024