پایگاه خبری تحلیلی جهانی پرس

کد مطلب: ۳۴۳۴۵۰  |  تاريخ: ۱۴۰۲/۵/۲۳  |  ساعت: ۱۷ : ۲۰


نجات از سرطان پروستات با حفظ رژیم غذایی سالم

دانشمندان در پژوهش های اخیر خود دریافتند رژیم غذایی سالم ، شانس مردان برای ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می‌دهد.

به گزارش جهانی پرس از صدا و سیما و بر اساس اعلام نتایج دانشمندان درخصوص سرطان پروستات در مجله تخصصی BJU International ، تیمی از محققان اسپانیایی در مطالعات جدید خود دریافتند که رژیم‌های غذایی ناسالم ، به طور قابل توجهی خطر ابتلا به اشکال تهاجمی این بیماری را افزایش می‌دهد و مردانی که به طور منظم غذا‌های ناسالم و نوشیدنی‌های شیرین مصرف می‌کنند، بیشتر مستعد ابتلا به تومور‌های تهدید کننده زندگی هستند.
بر اساس گزارش انجمن سرطان آمریکا، سرطان پروستات دومین علت مرگ ناشی از سرطان در مردان است و از هر ۴۱ مرد، یک نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست خواهند داد.
دکتر « آدلا کاستلو پاستور» ، سرپرست این تیم تحقیقاتی از موسسه بهداشت کارلوس سوم در مادرید، می‌گوید: نتایج ما نشان می‌دهد که اجتناب از عادات غذایی ناسالم می‌تواند بهترین راهبرد (استراتژی) تغذیه‌ای برای جلوگیری از سرطان تهاجمی پروستات باشد.
محققان در این مطالعه شرایط سبک زندگی، تغذیه و سلامت ۱۵۲۹۶ شرکت کننده را به طور متوسط به مدت ۱۷ سال دنبال کردند در طول این دوره زمانی بیش از ۶۰۰ مورد سرطان پروستات بین این افراد تشخیص داده شد.
در این مطالعه رژیم‌های غذایی رایج و مورد استفاده توسط مردم، به عنوان رژیم غربی، محتاطانه و رژیم مدیترانه‌ای طبقه بندی شدند. الگوی غذایی غربی شامل محصولات لبنی پرچرب، گوشت‌های فرآوری شده، غلات تصفیه شده، شیرینی ها، نوشیدنی‌های کالری دار، فست فود و سس ها، همراه با مصرف کم محصولات لبنی کم چرب و غلات کامل بود.
دکتر « کاستلو پاستور » در این خصوص گفت : شیر و سایر محصولات لبنی، تولید مواد شیمیایی ضد سرطان پروستات را سرکوب می‌کنند.
الگوی غذایی محتاطانه شامل مصرف زیاد محصولات لبنی کم چرب، سبزیجات، میوه ها، غلات کامل و آبمیوه بود. در همین حال، الگوی غذایی مدیترانه‌ای شامل مصرف زیاد ماهی، سبزیجات، حبوبات، سیب زمینی آب پز، میوه ها، زیتون و روغن نباتی با مصرف کم آب میوه بود.
یافته‌های این مطالعه نشان داد: کسانی که از رژیم غذایی به سبک غربی پیروی می‌کردند، به احتمال زیاد به غده های سرطانی (تومور‌هایی) مبتلا می‌شدند که به سایر اندام‌ها گسترش می‌یابد.
در این میان مشخص شد چربی‌های اشباع شده و اسید‌های چرب ترانس موجود در گوشت‌های قرمز و فرآوری شده، شیرینی ها، سس‌ها و فست فود‌ها موجب افزایش پیشرفت سرطان پروستات از طریق اختلال در تنظیم هورمونی برای افزایش استرس اکسیداتیو که ترمیم DNA را مختل می‌کند، هستند.
اگرچه پیروی از یک رژیم غذایی سالم، مانند رژیم غذایی محتاطانه و مدیترانه ای، برای پیشگیری کامل از سرطان پروستات کافی نبود، اما خطر ابتلا به تهاجمی‌ترین اشکال این بیماری را کاهش داد. این اولین مطالعه‌ای است که به طور خاص کشنده‌ترین غده های سرطانی (تومور‌های ) مرتبط با سرطان پروستات را بررسی می‌کند.


لينک مطلب: http://www.jahanipress.ir/ NSite/FullStory/?Id=343450

چاپ خبر