342880 آیا مبتلایان دیابت باید مصرف نان و برنج را قطع کنند؟ مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، گفت: قطع مصرف نان و برنج در مبتلایان به دیابت اقدام نادرستی است و حتی این امکان وجود دارد که با قطع این مواد غذایی اختلالات و عوارض ناشی از دیابت تشدید شود. <p>&nbsp;</p> <p>به گزارش جهانی پرس از ایسنا،&zwnj; دکتر احمد اسمعیل&zwnj;زاده با بیان اینکه که هرچند که از قدیم دیابت به بیماری قند معروف بوده است؛ ولی واقعیت این است که بیماری دیابت یک اختلال متابولیک است، عنوان کرد: اختلال در متابولیسم گلوکز یا قند، عملاً همه اندام&zwnj;ها و دستگاه های بدن را درگیر می&zwnj;کند. البته به دلایل مختلف بعضی قسمت&zwnj;های بدن مثل کلیه یا دستگاه قلب و عروق، بیشتر تحت تأثیر این اختلال قرار می&zwnj;گیرند.</p> <p>&nbsp;</p> <p>وی افزود: از آنجا که در رژیم غذایی اکثر قریب به اتفاق مردم، بخش عمده&zwnj;ای از انرژی از کربوهیدرات تامین می&zwnj;شود و نان و برنج به عنوان منبع غنی از کربوهیدرات محسوب می&zwnj;شود، بعضی مبتلایان به بیماری دیابت به منظور کاهش قندخون و کنترل بیماری خود، مصرف نان و برنج را به شدت کم و یا حتی قطع می&zwnj;کنند.</p> <p>&nbsp;</p> <p>او تاکید کرد: طبق راهنماهای بالینی و تغذیه&zwnj;ای درمان دیابت، از نظر مقدار مناسب کربوهیدرات در رژیم غذایی بین افراد سالم و مبتلایان به دیابت تفاوتی وجود ندارد، هر چند که توصیه می&zwnj;شود بخش عمده کربوهیدرات از انواع کربوهیدرات&zwnj;های پیچیده تأمین شود و مصرف قندهای ساده و شیرینی&zwnj;ها تا حد ممکن محدود شود.</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p>