345038 ۱۰ ماده غذایی برای دوری از بیماری‌های کلیوی بهترین راه برای محافظت از کلیه‌ها حفظ قند و فشار خون است. فشار خون بالا و دیابت مجرمان اصلی و مسئول دو - سوم از موارد ابتلا به نارسایی کلیوی هستند اما می‌توان با مصرف برخی مواد غذایی از بروز بیماری‌های کلیوی دوری کرد. <p>به گزارش جهانی پرس از ایسنا،&zwnj; مصرف مواد غذایی فراوری شده و چرب، فشار زیادی به کلیه&zwnj;ها تحمیل می&zwnj;کند و منجر به افزایش تولید اسید اوریک توسط این اندام می&zwnj;شود. کلیه&zwnj;ها بهترین اعضای بدن برای از بین بردن مواد زائد، مایعات اضافی، تنظیم نمک، پتاسیم، سطح اسید و فشار خون هستند.</p> <p>بروز نارسایی در این ارگان حیاتی بدن می&zwnj;تواند عوارض سختی به دنبال داشته باشد. نشانه&zwnj;های ابتلا به بیماری&zwnj;های کلیوی معمولا بسیار ظریف است و تا زمانی که به مرحله جدی نرسیده باشد، شاید خود را نشان ندهد.</p> <p>بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، این نکته ثابت شده است که گنجاندن گیاهان در رژیم غذایی، منجر به حفظ سلامت کلیه&zwnj;ها می&zwnj;شود. بهترین انتخاب&zwnj;های غذایی بر پایه گیاهان برای حفظ عملکرد کلیه&zwnj;ها شامل موارد زیر می&zwnj;شوند:</p> <p>_ کرفس: مصرف کرفس منجر به عملکرد سالم و طبیعی کلیه&zwnj;ها با از بین بردن سموم بدن می&zwnj;شود.</p> <p>_ گشنیز: باعث کاهش خطر تشکیل رسوب در کلیه&zwnj;ها می&zwnj;شود. گشنیز برای از بین بردن جیوه که یک فلز سمی است و منجر به کاهش توانایی کلیه&zwnj;ها برای فیلتر کردن سموم و افزایش خطر ابتلا به بیماری&zwnj;های کلیوی می&zwnj;شود، مفید است.</p> <p>_ انواع کلم: حاوی ترکیبات ویژه&zwnj;ای هستند که به کبد در خنثی&zwnj;سازی سموم کمک می&zwnj;کنند و بار سموم روی کلیه&zwnj;ها را نیز کاهش می&zwnj;دهند. کلم&zwnj;ها منبع غنی از ویتامین&zwnj;های ث، K، اسید فولیک و ویتامین B۶ برای افزایش سلامت کلیه&zwnj;ها هستند. فیبر موجود در گل کلم به جذب بهتر مواد مغذی کمک می&zwnj;کند و منجر به کاهش مقادیر سمومی می&zwnj;شود که به طور معمول از طریق کلیه&zwnj;ها برای دفع پردازش می&zwnj;شود.</p> <p>_ سیر و پیاز: سبزیجات خانواده پیاز حاوی آلیسین هستند؛ ترکیب قدرتمندی که خواص ضد التهابی باورنکردنی دارد و به مبارزه با عفونت دستگاه ادراری می&zwnj;رود.</p> <p>_ سیب: منبع عالی از فیبر است و منجر به خنثی شدن سموم دستگاه گوارش می&zwnj;شود و بار سمی روی کلیه&zwnj;ها را کاهش می&zwnj;دهد. سیب همچنین به کاهش کلسترول کمک می&zwnj;کند، اثرات مفید روی سیستم قلبی عروقی دارد و به کاهش التهاب کمک می&zwnj;کند.</p> <p>_ توت&zwnj;ها: این میوه&zwnj;های خوشرنگ کلید سلامت کلیه&zwnj;ها هستند. انواع توت&zwnj;ها منجر به کاهش عفونت دستگاه ادراری می&zwnj;شوند و خاصیت ضد التهابی دارند.</p> <p>_ فلفل قرمز: سرشار از ویتامین B۶، ویتامین A، اسیدفولیک و لیکوپن برای بهبود عملکرد کلیه&zwnj;ها است.</p> <p>_ جعفری: مصرف جعفری منجر به افزایش حجم ادرار، دفع بیشتر سدیم و افزایش بازجذب پتاسیم می&zwnj;شود.</p> <p>_ قاصدک: خاصیت ادرار آور دارد. قاصدک حاوی مقادیر قابل توجهی منیزیم، پتاسیم و دیگر املاح معدنی و ویتامین&zwnj;ها برای بهبود عملکرد کلیه و کاهش خطر ابتلا به تشکیل سنگ است.</p> <p>_ خیار: مطالعات نشان داده که مصرف خیار به طور منظم، منجر به نظارت بر اسید اوریک بدن و در نتیجه جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه و سنگ مثانه می&zwnj;شود.</p>