357213 معاون وزیر و رییس سازمان غذا و دارو: غنی سازی آرد با ویتامین دی به زودی آغاز می شود معاون وزیر و رییس سازمان غذاودارو با بیان اینکه نان به عنوان قوت غالب مردم است و برای تامین کمبود املاح و ویتامین‌ها غنی سازی آن در دستور کار قرار دارد، از توسعه تولید نان کامل به روش صنعتی در کشور خبر داد. <p>به گزارش جهانی پرس از&nbsp;وبدا،&nbsp;دکتر سیدحیدر محمدی با بیان اینکه امنیت غذایی در تمامی کشورها در کنار امنیت ملی مورد اهمیت است، اظهار کرد: امنیت غذایی در دو سطح ایمنی و تامین مطرح است و رئیس جمهور در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی نسبت به تامین غذای کافی و سالم تاکید کرد.<br /> <br /> وی با اشاره به اهمیت نان در سبد غذایی کشور گفت: در سال ۱۴۰۲ اعتبار تخصیص یافته به گندم حدود ۱۶۰ هزار میلیارد تومان است که چند برابر اعتبارات سایر حوزه&zwnj;هاست و این نشان از اهتمام به این محصول دارد.<br /> <br /> معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه میزان مصرف نان در کشور ما ۳۷ درصد بیشتر از کشورهای منطقه است، افزود: هر ایرانی به صورت میانگین ۳۰۰ گرم نان در روز مصرف می&zwnj;کند که می&zwnj;تواند بستر مناسب برای تامین انرژی، پروتئین، املاح و ویتامین&zwnj;ها باشد.<br /> <br /> دکتر محمدی با اشاره به افتتاح خط تولید نان کامل صنعتی(تافتون) برای اولین بار در اهواز، گفت: نانی که از آرد کامل به روش بهداشتی زیر نظر مسئولان فنی مورد تایید وزارت بهداشت باشد، نان سالمی است اما قطعاً نان کامل نیست چرا که باید شاخص&zwnj;هایی از جمله آهن، کلسیم، روی، فسفر و گروه ویتامین&zwnj;های بی را داشته باشد تا نان کامل محسوب شود.<br /> <br /> رییس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: در حال حاضر آرد ۱۲ تا ۲۸ درصد سبوسگیری می&zwnj; شود و کمترین سبوسگیری مربوط به نان سنگک است. ۳۷۰ تولیدکننده آرد در کشور داریم که ۲۵ درصد از آنها، آرد کامل را تولید می&zwnj;کنند.<br /> <br /> به گفته وی اخیرا اولین واحد تولید نان سنتی کامل به روش صنعتی افتتاح شده و به زودی در کشور توسعه پیدا می&zwnj;کند. براساس برنامه سازمان غذا و دارو در تمامی استان ها حداقل یک یا دو واحد تولید آرد کامل فعالیت دارند و در صورت استقبال نانوایان، این آرد، در اختیار آن ها قرار می گیرد.<br /> <br /> وی در پایان با اشاره به اجرای غنی&zwnj; سازی لبنیات با ویتامین D گفت: غنی&zwnj;سازی آرد با اسید فولیک از مدت&zwnj;ها پیش اجرایی شده و در ارتقای سلامت جامعه موثر بوده است؛ با توجه به اینکه مصرف نان جامعه هدف بزرگ&zwnj; تری را دارد، طرح غنی&zwnj;سازی نان با ویتامین دی در مراحل نهایی است و به زودی آغاز می شود.</p>