مطالب حوزه فناوری

۶۰ درصد تهرانی‌ها فعالیت فیزیکی کافی ندارند

رئیس پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه‌ دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به نقش ژنتیک در درمان دیابت گفت: اخیرا با توجه به اطلاعات فراوان در مورد تاثیر ژنتیک در دیابت نوع یک و دو و عوارض و درمان آن، با بهره‌گیری از هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی، می‌توانیم در آینده، بیماری دیابت را کنترل کنیم.

آغاز ثبت‌نام مجدد آزمون ارشد از فردا

ثبت‌نام مجدد در آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۴ و سی‌امین دوره المپیاد علمی- دانشجویی کشور از فردا آغاز می‌شود.

توصیه های طب ایرانی برای کنترل بیماری دیابت

معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش، با اشاره به شیوع بیماری دیابت و آسیب های آن به ارگان های حیاتی بدن همچون کلیه‌ ها، کبد و چشم، تدابیر طب ایرانی در کنترل بیماری دیابت را تشریح کرد.

مصرف غلط و بی رویه آنتی بیوتیک ها، عامل اصلی مقاومت میکروبی

هفته جهانی آگاه سازی مقاومت میکروبی و مصرف بهینه آنتی بیوتیک ها، ( 28 آبان تا 4 آذر) با هدف آگاهی رسانی در مورد پرهیز از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک ها، برگزار می شود.

تولید محصولات سلولزی از مواد نانو به همت دانش بنیان‌ها

یک شرکت دانش بنیان با استفاده از مواد اولیه سلولزی حاوی ذرات نانو نقره محصولات بهداشتی با خاصیت ضد باکتری تولید کردند که دامنه مصرف بسیار گسترده‌ای دارد.

دولت برای حل مسئله فیلترینگ عزم جدی دارد

قائم مقام وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: فراگیر شدن ابزارهایی مثل فیلترشکن‌ها، آسیب‌هایی را برای کودکان و نوجوانان به همراه دارد و باید فوری به آن رسیدگی شود؛ در این زمینه دولت عزم جدی دارد.

مبلغ اضافه کاری پرستاران ۲.۵ برابر شد

وزیر بهداشت از افزایش اضافه کار پرستاران به ساعتی ۸۵ هزار تومان خبر داد.

ارائه توانمندی‌های بیش از ۱۷۰ شرکت، فناور و صنعتگر در نمایشگاه ایران نانو ۱۴۰۳



مدیر ترویج صنعتی ستاد توسعه فناوری‌های نانو و میکرو گفت: بیش از ۱۷۰ شرکت، فناور و صنعتگر در پانزدهمین نمایشگاه ایران نانو ۱۴۰۳ توامندیهای خود را درمعرض دید علاقه‌مندان قرار داده اند.

سالاریه: ۵ تا ۷ ماهواره امسال پرتاب می‌شود

رئیس سازمان فضایی ایران با تاکید بر نگاه اقتصادمحور در صنعت فضایی گفت: این سازمان امسال پرتاب پنج تا هفت ماهواره را در دستور کار خود قرار داده که تاکنون ۲ پرتاب انجام شده است.

١۰ درصد افراد مسن به بیماری «کم ماهیچگی» مبتلا می‌شوند

جراح مغز و فوق تخصص جراحی ستون فقرات و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: کم ماهیچگی یا «سارکوپنیا» یک بیماری است که به طور متوسط در ۱۰ درصد افراد مسن رخ می‌دهد ولی در تمام افراد شاهد تحلیل عضلانی (آتروفی عضلانی) هستیم.

برگزاری دوره تخصصی آشنایی با الزامات قانونی تولید تجهیزات پزشکی در نمایشگاه ایران نانو۱۴۰۳

دوره آموزشی تخصصی (آشنایی با الزامات قانونی و استانداردی در فرایند دریافت مجوز تولید تجهیزات پزشکی) ۱۶ آبان، از ۹ الی ۱۲ در سالن ملل نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار می‌شود.

لحظه نصب ماهواره‌های کوثر و هدهد بر روی پرتابگر سایوز

تصاویری از لحظه نصب ماهواره‌های کوثر و هدهد بر روی پرتابگر سایوز منتشر شد.

کاهش مصرف آب با سامانه هوشمند ایران ساخت

گروهی از مهندسان یک شرکت دانش بنیان سامانه‌ای مبتنی بر هوش مصنوعی و داده‌های ماهواره‌ای عرضه کردند که با اجرای آن در استان‌های اصفهان، مرکزی و فارس موجب افزایش بهره‌وری و کاهش مصرف آب شده اند.

تا سال ۲۰۴۰ تعداد ربات‌ها از انسان‌ها بیشتر می‌شود

ایلان ماسک در گفتگو با پیتر دیاماندیس(Diamandis)، بنیانگذار جایزه ایکس(XPRIZE)، در مورد نیروی رو به رشد هوش مصنوعی گفتگو کرد و یک چارچوب زمانی برای اولین مأموریت‌های بدون سرنشین و سرنشین‌دار اسپیس‌ایکس به مریخ تعیین کرد و از کاهش جمعیت و افزایش ربات‌های انسان‌نما سخن گفت.

درخشش محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مسابقات سدید



محقق دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با ارائه طرحی درخصوص ساخت زخم پوش، در نخستین دوره مسابقات سدید مقام سوم را کسب کرد.

لزوم توجه به کاردرمانی در کشور

رئیس انجمن علمی کاردرمانی ایران گفت: اختلالات روانی، فیزیکی و اجتماعی در جامعه ما بیشترین خدمات را دریافت می‌کنند و با توجه به افزایش سالمندی نیاز به کاردرمانی در کشور ما روبه افزایش است.

روش‌های کم تهاجمی جایگزین جراحی در درمان سرطان

رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی گفت: با کمک دستگاه سایبر نایف تعداد جلسات رادیو تراپی بیماران سرطانی از ۳۰ جلسه به ۳ جلسه کاهش می‌یابد و روش‌های کم تهاجمی جایگزین جراحی می‌شود.

این دستگاه سرطان را در ۱ ساعت تشخیص می‌دهد

دستگاه جدید ابداع‌شده توسط پژوهشگران آمریکایی، یک فناوری کم‌هزینه است که می‌تواند نشانه‌های سرطان را در یک ساعت شناسایی کند.

کاهش شیوع هپاتیت B با انجام واکسیناسیون در کشور

هپاتیت های ویروسی یکی از عمده ترین مشکلات سلامت عمومی در جهان امروز محسوب می شوند. هرسال میلیون ها نفر به این بیماری مبتلا شده و جمعی ازآنها نیز مبتلا به انواع حاد یا عوارض ناشی از بیماری و حتی مرگ می شوند. این بیماری به دلیل هزینه هایی که ایجاد می کند، بار سنگینی بر دوش نظام های سلامت تحمیل می کند. با افزایش دانش و آگاهی در مورد روش‌های انتقال، پیشگیری و اهمیت واکسیناسیون، می‌توان نقش موثری در کنترل و کاهش موارد ابتلا داشت.

مسمومیت با متانول؛ سرخوشی مرگبار

عضو هیات علمی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی کردستان به عوارض بسیار جدی متانول هشدار داد و گفت: متانول به عنوان الکل چوب شناخته می‌شود که بسیار سمی است و مصرف آن می‌تواند عواقب جدی و حتی مرگباری به همراه داشته باشد، بنابراین آگاهی عمومی در رابطه با مسمومیت های الکی به شدت مهم است.